Mandlová kuchařka

Od dětství mám v životě dvě vášně – vaření a čtení. Moji blízcí by možná řekli, že jsem mlsná a líná, ale není to tak docela pravda – jídlo i četba jsou pro mě prostředky k poznávání světa. Stejně jako v knize mě zaujme originální myšlenka či neotřelá metafora, tak i při vaření mě dokáže nadchnout informace v podobě neočekávaného souladu chutí. Vaření je pro mě zároveň formou relaxace.

Moje první kuchařské výtvory byly z oblasti cukrářské, a když jsem si založila první sešit s recepty, mohlo mi být asi 11 let. V 16 letech jsem se nakrátko stala vegetariánkou, a protože rodiče měli hospodářství (každý rok jsme poráželi dvě prasata a kachen, hus, krůt a králíků nepočítaně), byla jsem nucena si bezmasá jídla vařit sama, čímž začalo mé experimentální období, které nabralo vysokých obrátek v momentě, kdy jsem se od rodičů odstěhovala a pořídila si vlastní kuchyň.

Dnes je největším kritikem mých kuchařských výtvorů můj syn.

 

K zakoupení přes e-shop zde: https://www.mandlarna.cz/

 

 

Kratičká reportáž k vidění zde od 10:25:
https://www.youtube.com/watch?v=GXf9fooZjXs